close

Вход

Забыли?

вход по аккаунту

?

hto spit vzim

код для вставкиСкачать
Презентація про тварин, що впадають в сплячку.
Х
ТО
С
ПИ
ТЬ В
ЗИ
МКУ
Є
НО
Т
Єнот в сутінки і вночі
бродить у пошуках їжі. Він добре лазить по деревах, але зазвичай годується на землі, в болотах і мілководд
і
. Їжею йому служать жаби, раки, риба, гризуни (навіть молоді ондатри), а також всілякі ягоди, жолуді, горіхи, фрукти. Перш ніж з'їсти здобич
, єнот полоще її у воді, що і дало привід назвати його полоскуном. Енот
-
полоскун —
єдиний представник сімейства, який на зиму впадає в тривал
у сплячку
. У Канаді вона триваэ 4 місяці, а в південніших районах спостерігається лише доки лежить сніг і сто
ї
ть морозна погода В
Е
Д
М
І
ДЬ
Найбільш типовим житлом бурого ведмедя є глухі ліси з буреломом, болотами, лужками, водоймами. Для барлогу ведмідь обирає найнадійніші, глухі куточки, де
-
небудь на острівці лісу посеред величезного мохового болота. Всупереч поширеній думці, ведмеді в справжню сплячку не занурюються. Їх стан правильніше називати зимовим сном, бо вони зберігають повну життєздатність, чуйність, в разі небезпеки покидають барліг і після блукань по лісу займають нову. В
Е
Д
М
І
ДЬ
Дивно, що настільки могутній звір харчується переважно ягодами, плодами, горіхами, зеленими рослинами, комахами, їх личинками, рибою, падаллю. Але цієї їжі він з'їдає дуже багато
БО
Р
СУ
К
Він мешканець лісів, головним чином змішаних, горбистих, пересічених ярами і долинами річок, де багато корму і зручних місць для нір. Борсук відмінно пристосований до риття глибоких нір, в яких проводить значну частину свого життя. Найчастіше він владнує їх в схилах лісових ярів, річкових долин або горбів Харчується борсук найрізноманітнішою їжею: дрібними звірами, жабами, ящірками, птицями, їх яйцями, комахами і їх личинками, молюсками, дощовими черв'яками, ягодами, фруктами, горіхами, травою. ХО
М
'
Я
ЧО
К
Заселяє сільськогосподарські угіддя по кордону полів і чагарників. Він будує добротні і складні нори з багаточисельними віднірками
-
коморами, тунелями і гніздовими камерами. Харчуються зерном, картоплею, кукурудзою, морквою і іншими подібними продуктами.
Ї
ЖА
К
Їжаки владнують глибокі (
зимові) нори. На відміну від інших представників ряду, їжаки в умовах помірного і холодного клімату на зиму впадають в тривалу глибоку сплячку. Ї
ЖА
К
У його раціоні провідне місце займають личинки комарів жуки, жужелиці і жуки
-
гнойовики. В умовах неволі їжак може з'їсти гадюку, Але в природі таких явищ не спостерігалося, хоча їжакові властива дивна стійкість до отрути гадюки. Їжаки ласують яйцями або пташенятами будь
-
яких дрібних птиць, що гніздяться на землі.
Автор
annaanat
Документ
Категория
Образовательные
Просмотров
1 091
Размер файла
1 052 Кб
Теги
hto_spit_vzim
1/--страниц
Пожаловаться на содержимое документа