close

Вход

Забыли?

вход по аккаунту

?

срезовая работа в 10-м классе

код для вставкиСкачать
Срезовая контрольная работа
по английскому языку в 10-м классе (учебник 10-го класса О. Л. Гроза) Вариант I
Task 1: Выберите единственно правильный вариант:
1. There is no doubt that computers have ... our lives easier. Total score : 24 points
a) done b) got c) become d) made 22-24 points - "5"
2. You'll be here tomorrow, ... 18-21 points - "4"
a) isn't it? b) won't you? c) will you? d) will you be? 14-17 points - "3"
3. There was ... to eat and drink after the party. 13 points or less - '2"
a) many b) lot of c) a lot d) lots of
4. ... that strange man sitting over there?
a) Whose b) Which c) Who's d) Who 5. A kangaroo has such strong legs ... it can jump over a car.
a) so b) so as c) as d) that 6. Is there ... in the room?
a) somebody b) something c) anybody d) anywhere
Task 2: Выберите наиболее подходящее слово или выражение:
1. He arrived ... you were asleep.
a) during b) for c) while d) until 2. She ... red when she heard the news.
a) grow b) turned c) has felt d) looked
3. Refrigerating meat ... the spread of bacteria.
a)retards b) retarding c) to retard d) is retarded
4. Because the first pair of shoes did not fit properly, he asked for ... .
a) another shoes b) other shoes c) the other ones d) another pair
5. One of my neighbours has ... me to tea.
a) pleased b) invited c) suggested d) welcomed
6. I'm ... in the news.
a) exciting b) interesting c) interested d) interest
Task 3: Выберите подходящий вариант ответа:
1. Mr Smith woke up in the middle of the night. He could hear ... walk in the garden.
a) anybody b) everywhere c) someone d) anything 2. This secretary is ... of all.
a) attentive b) the most attentive c) attentiver d) more attentive
3. There is these ... house.
a) woman's b) womans' c) women's d) womens'
4. I knew that Mercury ... the closest planet to the sun, but I didn't feel like answering the question.
a) was b) is c) had been d)has been
5. Mike hoped that his friend ... him with his car.
a) would help b)will help c) helped d) is helping
6. The policeman is running after ... .
a) hers b) his c) our d) him
Task 4: Определите правильно форму глагола:
1. We didn't know the score, but we were sure their team (lose) the game.
a) has lost b) had lost c) lost d) was losing 2. Yesterday Tom heard that his aunt (be ill) for five days.
a) was ill b) has been ill c) had been ill d) is ill
3. The children were afraid of making any noise - Mom (sleep).
a) was sleeping b) slept c) had been sleeping d) sleeps
4. He gave all his money to me because he (trust) me.
a) would trust b) trusted c) had trusted d) trusts
5. Look! The bridge (repair).
a) is being repaired b) is been repaired c) has been repaired d) had been repairing 6. If I had one million dollars, I (probably/ buy) a yacht.
a) would probably b) will probably buy c) probably bought d) probably buy
Срезовая контрольная работа
по английскому языку в 10-м классе (учебник 10-го класса О. Л. Гроза) Вариант II
Task 1: Выберите единственно правильный вариант:
1. The telephone was ... by Alexander Graham Bell. Total score : 24 points a)discovered b) invented c) explored d) studied 22-24 points - "5"
2. This programme ... me a lot of money. 18-21 points - "4" a) cost b) costed c) had costed d) was cost 14-17 points - "3"
3. It happened ... our way home. 13 points or less - "2" a) in b)on c)for d) about
4. By the time we arrived at the station, the train ... .
a) left b) has left c)had left d) was left
5. Mount Everest is ... mountain in the world.
a) high b) highest c) the higher d) the highest
6. What do you want ... ?
a) me to do b) that I'll do c) I do d) for me to do Task 2: Выберите наиболее подходящее слово или выражение:
1. I was a bit worried because I thought I might ... my train.
a) be late b) not reach c) lose d) miss
2. She hasn't written to me ... we met last time
a) since b) ago c) for d) before
3. This question is ... difficult for me.
a) to b) enough c) too d) such
4. This record shop ... be a book shop a few years ago.
a) was b) used to c) used d) had
5. She doesn't like ... television.
a) looking b) seeing c) watching d) observing
6. Henry will not be able to attend the meeting tonight, because ... a class.
a) he must to teach b) he will be teaching c) of he will teach d) he will have teaching
Task 3: Выберите подходящий вариант ответа:
1. Tell him to forget ... ticket.
a) he's b) his c) him d) he
2. Her computer is ... that his.
a) better b) the best c) good d) the most good
3. The ... book is on the table.
a) boy's b) boy c) boys d) of boy
4. The teacher read a lecture to ... every day last year.
a) they b) them c) his d) your
5. There are many ... in a big school, and many ... study there.
a)classes, childrens b) class, children c) classes, children d) class, childs
6. How did you get there... ?
a) yesterday b)today c) just now d) already
Task 4: Определите правильно форму глагола в скобках:
1. We were told that Andrew (go) to enter that college.
a) is going b) went c) was going d) had gone 2. The police found out that Bob Slant (live) in London's suburbs at that time.
a) had been living b) lives c) lived d)has lived
3. My parents decided that we (celebrate) my birthday on Saturday.
a) would celebrate b) shall celebrate c) celebrated d) are celebrating 4. The pupil wasn't able to do the translation because he (not/ know) some special terms.
a) hadn't known b) didn't know c) doesn't know d)hasn't been knowing 5. Ann hasn't been informed that the lecture (not/ take place) on Friday.
a) hasn't taken place b)wouldn't take place c) won't take place d) isn't taken place 6. Sue is taking her English test tomorrow, but she doesn't know grammar well enough. She wishes she (learn) it better.
a) learns b) learnt c) had learnt d) is learning
Срезовая контрольная работа
по английскому языку в 10-м классе (учебник 10-го класса О. Л. Гроза) Вариант III
Task 1: Выберите единственно правильный вариант:
1. If he lived in the country he ... happier. Total score : 24 points
a) was b) is c) will be d) would be 22-24 points - "5"
2. Rome is famous for its ... archaeological sites. 18-21 points - "4"
a) ancient b) old c) old-fashioned d) modern 14-17 points - "3"
3. ... operate a computer is not as difficult as many people think. 13 points or less - "2"
a) To learn b) To learning c) Learning d) Learning to 4. When did he arrive ... Moscow?
a) at b) on c) in d) for
5. Nobody ... why people walk or talk in their sleep.
a) know b) knows c) knew d) is knowing
6. There is oxygen on this planet! We ... to breathe!
a) can b) will can c) be able d) will be able
Task 2: Выберите наиболее подходящее слово или выражение:
1. Such ... announcements have become the rule here.
a) garbage b) equips c) incessant d)kindness
2. It's often quicker to travel by train than by bus. ..., it's cheaper.
a) in addition to b) for example c) besides d) except for 3. What is a real meaning of this ... ?
a) byword b) semi-annual c) binary d) inflow
4. People ... politely to be careful.
a) are asked b) wailing c) otherwise d) are
5. He is afraid of ... cold.
a) to catch b) catching c) to take d) reaching
6. You can ... your knowledge of English if you read more.
a) improve b) decrease c) heighten d) reach
Task 3: Выберите подходящий вариант ответа:
1. Lend them your dictionary, they have left ... at home.
a) them b) their c) theirs d) they
2. I like this letter ... of all.
a) most b)more c) much d) many 3. I see ... sister and ... brother.
a)their, Mary b) him, Mary's c) us, Maries' d)your, Mary's
4. The sisters were rich ..., and the ... knew about it.
a) lady, thief b)ladys, thiefs c)ladies, thiefes d)ladies, thieves
5.Where have you been ...?
a) yesterday b) next Friday c)just now d) since
6. The doctor is looking at ... .
a) me b) we c) his d) its Task 4: Определите правильно форму глагола в скобках:
1. Our English teacher told us (not/ feel) shy and speak English as much as possible.
a) not to feel b) not feel c) felt d) not feeling
2. First I (answer) the phone, and then I read your letter.
a) answered b) had answered c) had been answering d) was answering
3. The woman demands that her child (keep) an eye on at school.
a) be kept b)is kept c) was kept d) kept
4. When I saw him, his face (seem) familiar to me.
a) seems b) will seem c) was seeming d) seemed
5. Why is he late? Something (must/ can/ may/ happen) to him.
a) must have happened b) can happen c) has to happen d) may happen 6. Plants die if you (not/water) them.
a) won't water b) don't water c) wouldn't water d) aren't watering Срезовая контрольная работа
по английскому языку в 10-м классе (учебник 10-го класса О. Л. Гроза) Вариант IV
Task 1: Выберите единственно правильный вариант:
1. What will ... be like tomorrow? Total score : 24 points
a) the weather b) a weather c) weather d) the weathers 22-24 points - "5" 2. Where ... you last night at the time of the burglary? 18-21 points - "4" a) were b) was c) did d) have you been 14-17 points - "3"
3. John ... a new job. 13 points or less - "2"
a) have offered b) has been offered c) has offering d) was been offered
4. People use ... words and gestures to express their feelings.
a) both b) either c) neither d) also
5. You'd better ... there alone.
a) not to go b) don't go c) not go d) go not 6. John F. Kennedy was the youngest president of the United States and ... to be murdered.
a) four b) the four c) fourth d) the fourth
Task 2: Выберите наиболее подходящее слово или выражение:
1. His arm was not in a ... and showed no sign that it had been injured.
a)bandage b) sling c) blood d) sleeve
2. When he entered the room, he ... everybody.
a) cried b) laughed c) greeted d) roared
3. After she had tried all the keys on the ..., she finally found the right one.
a) rope b) cord c) tape d) ring 4. Some languages, ... French and Italian, are based on Latin.
a) as well as b) apart from c) such d) such as
5. Israel exports diamonds and flowers, ... fruit.
a) in addition b) as well as c) such as d) even though
6. ... our car broke down, we were able to fix it ourselves.
a) although b) either c) because d) despite
Task 3: Выберите подходящий вариант ответа:
1. I looked at ... in the mirror, and decided it's high time to have a haircut.
a) me b) mine c) my d) myself
2. This girl is ... student in our group.
a) bad b) worse c) the most bad d) the worst
3. Are you going to tell ... the truth?
a) my b) his c) hе d) us
4. My cat washes ... kittens with ... tongue.
a) its, its b) it, it c) its, it d) it, its 5. Now the baby has only one ..., but their elder son's ... are wonderful.
a) teeth, tooth b) tooth, teeth c) teeth, teethes d) tooth, toothes
6. They were studying ... .
a) the whole day today b) for two hours last Monday c) just now d) yet
Task 4: Определите правильно форму глагола в скобках:
1. Did you hear her (speak) to her teacher? a) speaks b) spoke c)speaking d)has spoken 2. You may avoid many mistakes if you (observe) these rules.
a) observe b) will observe c) observed d) had observed 3. This old lady can't (over step) the stone.
a) overstepped b) step over c) have step over d) stepped over 4. The children (eat) when we came.
a) were eating b) are eating c) ate d) eat 5. A month ago I thought that this project (fulfill) by the next year.
a) would have been fulfilled b) will have been fulfilled c) was fulfilled d) had been fulfilled 6. I didn't think at the moment that I (answer) his questions for an hour.
a) will answer b) will be answering c) would be answering d) would answer Пояснительная записка к срезовой контрольной работе
по английскому языку для учащихся 10-х классов, обучающихся по учебнику 10 - го класса авторa О. Л. Гроза.
Данная проверочная работа предлагается учащимся 10-го класса по учебному материалу I, II разделов ("A good start in life", "Identity"), который был пройден учащимися в I четверти. Работа составлена с учётом основных требований ЕГЭ по лексико-грамматическому материалу и позволяет быстро в тестовой форме проверить уровень знаний учащихся по предмету.
Проверочная работа составлена в 4 вариантах и включает в себя 4 задания по следующим темам:
- задание №1 - лексико-грамматический материал пройденных разделов, а также содержит информацию, усвоенную учащимися ранее; -задание №2 - определение лексической формы слова/ выражения;
-задание №3 - сборный грамматический материал, изучавшийся в предыдущих классах;
- задание №4 - временные формы английских глаголов в разных залогах. Все задания составлены для учащихся в форме тестов. Тест оценивается в баллах. Максимальное количество баллов в работе - 24.
При наличии ошибок у учащихся предлагается следующая шкала оценивания тестов:
"5" - 22-24 баллов;
"4" - 18-21 баллов;
"3" - 14-17 баллов;
13 баллов и менее того - "2".
Инструктаж для учащихся по выполнению срезовой контрольной работы по английскому языку в 10-м классе:
1. Задания не нужно переписывать.
2. Задания желательно выполнять в заданной последовательности, друг за другом от №1 до №4, но можно задания выполнять по своему выбору, лишь чётко и правильно определяя номер каждого выполняемого задания.
3. Ответы к заданиям выполняются в форме теста, например: 1. с.
4. Писать работу следует чётко и разборчиво, не допуская большого количества исправлений и помарок.
5. Не забудьте перед началом работы указать Ваши имя и фамилию, а также класс и его литеру.
Желаем успеха!!!
Материал для срезовой работы составлен учителем английского языка Араловой Р. М. Ключи к срезовой контрольной работе по английскому языку в 10-ом классе, обучающихся по учебнику 10-го класса авторa О. Л. Гроза.
Вариант I
Task 1 Task 2 Task 3 Task 4
1. d 1. c 1. c 1. a
2. b 2. b 2. b 2. c 3. c 3. a 3. b 3. a 4. c 4. d 4. b 4. b
5. d 5. b 5. a 5. a
6. c 6. c 6. d 6. a Вариант II
Task 1 Task 2 Task 3 Task 4
1. b 1. d 1. b 1. c
2. a 2. a 2. a 2. c 3. b 3. c 3. a 3. a 4. c 4. b 4. b 4. b
5. d 5. c 5. c 5. c
6. a 6. b 6. c 6. b Вариант III
Task 1 Task 2 Task 3 Task 4
1. d 1. c 1. c 1. a
2. a 2. c 2. a 2. a 3. d 3. a 3. d 3. a 4. c 4. a 4. d 4. d
5. b 5. b 5. c 5. a
6. d 6. a 6. a 6. b
Вариант IV
Task 1 Task 2 Task 3 Task 4
1. a 1. b 1. d 1. c
2. a 2. c 2. d 2. a 3. b 3. d 3. d 3. b 4. a 4. d 4. a 4. a
5. c 5. b 5. b 5. a
6. d 6. a 6. b 6. c Максимальное количество баллов в работе - 24.
От 22-24 баллов - "5"
От 18-21 баллов - "4"
От 14-17 баллов - "3"
Менее 13 баллов - "2"
Автор
timur95-09
Документ
Категория
Без категории
Просмотров
5 067
Размер файла
29 Кб
Теги
срезовая, класс, работа
1/--страниц
Пожаловаться на содержимое документа