close

Вход

Забыли?

вход по аккаунту

?

logika2

код для вставкиСкачать
Логічні задачі на урок математики
У їдальн̀ привезли картопл̀, бур́к, капусту та моркву. Картоплі
було 46 кг
, бур́ків -
30 кг
, а капусти в 3 рази більше, ніж моркви. Коли половину овочів витратили, залишилос́ ще 90 кг
. Скільки кілограмів капусти привезли
в їдальн̀?
46 кг
30 кг
? кг
?, в 3 рази > Коли половину овочів витратили, залишилос́ ще 90 кг
1) 46 + 30 = 76 (кг) –
картоплі та буряків
2) 90 + 90 = 180 (кг) –
всього овочів;
3) 180 –
76 = 104 (кг) –
капусти та моркви;
4) 1 + 3 = 4 (частин) –
всього капусти та моркви;
5) 104 : 4 = 26 (кг) -
моркви;
6) 26 + 26 + 26 = 78 (кг) –
капусти.
Відповідь: 78 кг капусти.
Три клоуни, Тім, Т
ом й Сем, вийшли на арену цирку в зеленій, червоній і синій сорочках. Їх туфлі були тих же трьох кольорів. У Тіма кольори сорочки і туфель збігалис́. У Т
ома ні туфлі, ні сорочка не були червоними. Сем був у
зелених туфл́х і в сорочці іншого кольору. Як були од́гнені клоуни?
ТІМ
ТОМ
СЕМ
ТІМ
ТОМ
СЕМ
Т
ім був у червоному, так ́к крім нього, за умово̀, ніхто не міг бути в червоних туфл́х. Значить, Сем був у синій сорочці і зелених туфл́х, а Т
ом -
у зеленій сорочці та синіх туфл́х.
Коли батькові був 31 рік, синові було 8 років, а тепер батько старше сина вдвічі. Скільки років синові тепер?
Різниц́ між роками батька і сина дорівн̀є 23 рокам (
31 -
8 = 23
), отже, синові 23 роки.
А батькові:
23 + 23 = 46 (р.)
Туристи пройшли шл́х в 40 км за три дні. За перший день вони пройшли втричі більше, ніж за третій, а за другий день вони пройшли стільки ж, скільки за перший і третій дні разом. Скільки кілометрів пройшли туристи за кожен із трьох днів?
1) 40 : 2 = 20 (км) -
за другий день пройдено;
2) 40 -
20 = 20 (км) -
за перший і третій дні;
3) 3 + 1 = 4 (частини) -
шл́х, пройдений за перший і
третій дні;
4) 20 : 4 = 5 (км) -
в одній частині;
5) 5 ∙ 3 = 15 (км) -
пройдено за перший день.
Відповідь: 15 км, 20 км
, 5 км
.
У клітці знаходяться курчата і кролики. У них 15 голів і 36 ніг. Скільки в клітці курчат і скільки кроликів?
Використано у роботі:
школярик http
://
radikal.ru/F/s61.radikal.ru/i173/1008/a3/872466d4eee2.png.html
гори http://radikal.ru/F/s010.radikal.ru/i314/1105/96/5633e3ec1e7c.png.html
клоун http://
radikal.ru/F/i076.radikal.ru/1006/eb/a3e2ff6bc68d.png.html
усі інші малюнки та фони: сайт Lenagold
Якщо б у клітці були тільки курчата, то ніг було б 15 + 15 = 30. А так як ніг більше, то 36 -
30 = 6 ніг належать кроликам. У кролика на 4 -
2 = 2 ноги більше, ніж у курчати, значить, зайві 6 ніг належать 6 : 2 = 3 кроликам. А курчат в клітці 15 -
3 = 12.
Відповідь: 12 курчат (24 ноги) і 3 кролика (12 ніг).
Автор
19   документов Отправить письмо
Документ
Категория
Образовательные
Просмотров
1 064
Размер файла
3 552 Кб
Теги
logika
1/--страниц
Пожаловаться на содержимое документа