close

Вход

Забыли?

вход по аккаунту

?

ЗАДАЧІ НА ЗБІЛЬШЕННЯ ЗМЕНШЕННЯ ПОРІВНЯННЯ

код для вставкиСкачать
На галявині паслося 8 корів, а овець у 5 разів більше. Скільки тварин паслося на галявині?
-
8 тв.
-
?, у 5 разів більше
?
1)
8 . 5 = 40 (тв.) –
вівці;
2)
8 + 40 = 48 (тв.)
8 . 5 + 8 = 48 (тв.)
Відповідь: 48 тварин Слон у зоопарку отримує на добу 45 кг сіна, а верблюд –
у 5 разів менше. Скільки кілограмів сіна отримують вони разом?
-
45 кг
-
?, у 5 разів менше
?
1)
45 : 5 = 9 (кг) –
верблюду;
2)
45 + 9 = 54 (кг)
45 : 5 + 45 = 54 (кг)
Відповідь: 54 кг На алеї росте 24 ялинки, а дубків –
у 3 рази менше. На скільки менше дубків, ніж ялинок?
-
24 д.
-
?, у 3 рази менше
на ?
1)
24 : 3 = 8 (д.) –
дубки;
2)
24 –
8 = 16 (д.)
24 –
24 : 3 = 16 (д.)
Відповідь: на 16 дерев менше В садку росте 48 яблунь, а груш –
у 6 разів менше. Скільки всіх дерев в садку?
-
48 д.
-
?, у 6 разів менше
?
1)
48 : 6 = 8 (д.) –
груші;
2)
8 + 48 = 56 (д.)
48 : 6 + 48 = 56 (д.)
Відповідь: 56 дерев. На сукню потрібно 2 м тканини, а на костюм –
у 2 рази більше. Скільки метрів тканини потрібно на 9 костюмів?
-
2 м
-
?, у 2 рази більше
9 кост
. –
?
1)
2 . 2 = 4 (м) –
на костюм;
2)
4 . 9 = 36 (м)
2 . 2 . 9 = 36 (м)
Відповідь: 36 м тканини Маса капусти 3 кг, а маса гарбуза у 5 разів більша. На скільки кілограмів капуста легша від гарбуза?
-
3 кг
-
?, у 5 разів більше
на ?
1)
3 . 5 = 15 (кг) –
гарбуз;
2)
15 –
3 = 12 (кг)
3 . 5 -
3 = 12 (кг)
Відповідь: на 12 кг легша. У відрі 8 л води, а у каструлі –
в 4 рази менше. Скільки літрів води у 7 каструлях?
-
8 л
-
?, у 4 рази менше
7 каструль –
?
1)
8 : 4 = 2 (л) –
у каструлі;
2)
2 . 7 = 14 (л)
8 : 4 . 7 = 14 (л)
Відповідь: 14 л З однієї грядки зібрали 27 кг огірків, з другої –
у 3 рази менше, а з третьої –
на 13 кг більше, ніж з другої. Скільки кілограмів огірків зібрали з трьох грядок?
І грядка –
27 кг
ІІ грядка -
?, у 3 рази менше
ІІІ грядка -
?, на 13 кг більше ?
1)
27 : 3 = 9 (кг) –
ІІ грядка;
2)
9 + 13 = 22 (кг) –
ІІІ грядка;
3) 27 + 9 + 22 = 58 (кг)
Відповідь: всього 58 кг
У книзі 48 сторінок, з них 6 сторінок займають малюнки. У скільки разів в книзі більше тексту, ніж малюнків?
-
48 стор.
-
6 стор.
у
? разів
48 : 6 = 8 (разів)
Відповідь: у 8 разів 8 ящиків капусти важать 64 кг, а 8 ящиків огірків важать 32 кг. У скільки разів ящик з капустою важчий від ящика з огірками?
8 ящ
. -
64 кг
8 ящ
. –
32 кг
у ? 1 ящ
.
1) 64 : 8 = 8 (кг) –
1 ящик капусти;
2) 32 : 8 = 4 (кг) –
1 ящик огірків;
3) 8 : 4 = 2 (рази)
Відповідь: у 2 рази важчий.
Зі старої вишні садівник зібрав 54 кг ягід, а з молодої –
у 6 разів менше. Скільки кілограмів вишні зібрав садівник з двох дерев?
-
54 кг
-
?, у 6 разів менше
?
1)
54 : 6 = 9 (кг) –
молода вишня;
2)
54 + 9 = 63 (кг)
54 + 54 : 6 = 63 (кг)
Відповідь: зібрав 63 кг До їдальні привезли 40 кг груш, слив –
у 5 разів менше, ніж груш, а яблук –
на 7 кг більше, ніж слив. Скільки всього кілограмів фруктів привезли до їдальні? -
40 кг
-
?, у 5 разів менше
-
?, на 7 кг більше
?
1)
40 : 5 = 8 (кг) –
сливи;
2)
8 + 7 = 15 (кг) –
яблука;
3) 40 + 8 + 15 = 63 (кг)
Відповідь: всього 63 кг фруктів
На спортмайданчику було 9 хлопців, а дівчаток –
на 9 більше. У скільки разів дівчат було більше?
-
9 діт
.
-
?, на 9 дітей більше
у ?
1)
9 + 9 = 18 (
діт
.) –
дівчата;
2)
18 : 9 = 2 (р.)
( 9 + 9 ) : 9 = 2 (р.)
Відповідь: у 2 рази більше 8 кошиків полуниці важать 32 кг, а 5 кошиків вишень -
40 кг. У скільки разів кошик з полуницею легший від кошика з вишнями?
8 кош
. -
32 кг
5 кош
. –
40 кг
у ? 1 кош
.
1) 32 : 8 = 4 (кг) –
1 кошик полуниць;
2) 40 : 5 = 8 (кг) –
1 кошик вишень;
3) 8 : 4 = 2 (рази)
Відповідь: у 2 рази легший.
На будівництво будинку привезли 42 вікна, а дверей –
у 7 разів менше. Скільки всього дверей і вікон привезли на будівництво?
-
42 шт.
–
?, у 7 разів менше
? 1) 42 : 7 = 6 (шт.) –
двері;
2) 42 + 6 = 48 (шт.) 42 + 42 : 7 = 48 (шт.)
Відповідь: всього 48 вікон і дверей.
ГАРНИХ ВАМ ОЦІНОК!
Оформлення –
«Збірник задач і тестів з математики, С.І. Рябова
, малюнки
-
ресурси Інтернету.
Автор
galla-skandi
Документ
Категория
Презентации
Просмотров
577
Размер файла
4 532 Кб
Теги
порівняння, зменшення, збільшення, задачи
1/--страниц
Пожаловаться на содержимое документа