close

Вход

Забыли?

вход по аккаунту

?

ПОВИКОТ НА ДИВИНАТА ЏЕК ЛОНДОН

код для вставкиСкачать
ПОВИКОТ НА ДИВИНАТА
ЏЕК ЛОНДОН
Глава
Настан /
конфликт
Резултат
Поука
Мануел го продава
Бак.
Бак го почнува
своето патување.
Не им верувај на
луѓето.
Човекот со црвениот
џемпер го тепа со
палка затоа што го
нападнал.
Бак се повлекува.
Животот не е фер и
секогаш чувај се од
човекот со палка.
Се обидувал да
најде место за
спиење .
Го тепале.
Учејќи од другите ,
копа дупка во
снегот за спиење.
Наскоро го
почитувале.
Борба со Шпиц ,
еден може да
пеживее.
Победи.
Обрни внимание
на начините
другите
Остани силен кога
другите те
повредуваат.
Секогаш обидувај се
и давај се од себе.
Бак на местото на
Шпиц.
Водач заради
смодовербата но и
затоа што го убил
Шпиц.
Секогаш биди
спремен за она што
следува.
Однесувај се со
луѓето така како што
Глава
Настан /
конфликт
Резултат
Поука
6
Не губи надеж.
6
Напорната работа
се исплаќа.
Љубовта
победува.
Биди верен на
себеси.
Документ
Категория
Презентации по литературе
Просмотров
49
Размер файла
260 Кб
Теги
1/--страниц
Пожаловаться на содержимое документа